Köpeğim Çok Havlıyor Ne Yapmalıyım?

0
1244

Köpeklerde havlama durumu genel olarak yavruluk döneminde  yada tam olarak olgunlaşmamış olan köpeklerde gözlemlenir. Yavruluk döneminde ağlayan köpeğin yanına giderek onu sakinleştiren köpek sahiplerinin köpeklerinde yalnızlık durumunda havlama durumu meydana gelebilir.

Küçüklük döneminde ağlayan köpeklerin yanına asla gidilmemelidir. Köpek yalnız kalmaya alışmalıdır. Ağlama durduktan sonra yanına gidip, dışarı çıkartabilirsiniz. Aksi halde köpek her ağladığında yada havladığında yanına birinin geleceğini düşünmektedir.

Yavruluk döneminde havlama sorunu kolay çözülebildiği gibi yaşlılık döneminde havlama sorununun çözümü oldukça zor olabilir. Köpeğim çok fazla havlıyor diyorsanız ve sorunu çözmek istiyorsanız öncelikle neden havladığını öğrenmeniz gerekir ki köpeğin sorununu çözüm havlama alışkanlığından kurtulalım.

Köpeğim Çok Ağlıyor Ne Yapmalıyım?
Köpeğim Çok Ağlıyor Ne Yapmalıyım?

Köpekler Neden Havlar?

  • Diğer hayvanlara havlayabilir.
  • Bir yere kilitlenirse havlar.
  • Sahiplerini özlediklerinde, onlardan ayrıldıklarında havlarlar, üzüntüden ağlarlar.
  • İhtiyaçları olduklarında havlarlar.
  • Karakteristik özelliklerine göre az ya da fazla havlıyor olabilirler.
  • Küçükken yanlış eğitimden dolayı havlamanın iyi bir şey olduğunu sanırlar ve havlarlar.
  • Sosyalleştirilmemiş olan köpekler sürekli havlarlar.
Köpeğim Havlamasın Diye Ne Yapmalıyım
Köpeğim Havlamasın Diye Ne Yapmalıyım

Köpeğim Havlamasın Diye Ne Yapmalıyım?

  • Farklı hayvanlara havlayan köpeğinizin dikkatini dağıtarak havlamasını durdurabilirsiniz. Havladığı oynamayı sevdiği bir oyuncakla havlamasını engelleyebilirsiniz. Yada direk olarak kendiniz köpekle oynayabilirsiniz.
  • Bir odaya kilitlenen köpekler özgür olmadıklarını anlar ve sürekli havlarlar. Köpeğinize böyle bir ceza vermeden önce bilmelisiniz ki bu durum köpeğinizin psikolojisini bozabilir. Bu cezayı vermek yerine köpek eğitimi firmalarından destek alarak istenmeyen davranışlarını çözebilirsiniz.
  • Köpekler uzun saatler yalnız kalabilen hayvanlar değildir. İçgüdüleri gereği sürü hayvanı olan köpekler yalnız kaldıklarında sahiplerini özleyebilir ve bunu belli etmek adına sürekli havlayabilir. Eğer bir köpek sahiplenmek istiyorsanız size önerimiz kendi yaşam standartlarınıza uygun köpekler sahiplenmelisiniz.
  • Tuvalet, mama, su gibi ihtiyacı olan köpeklerde havlar. Köpeğiniz eğer normalden daha çok havlıyorsa ilk olarak su ve mama kabına bakın ardından kısa bir yürüyüşe çıkın. Eğer sorunu çözerse sizde neden havladığını anlamış olursunuz.
  • Her ırk köpek farklı karakter özelliklerine sahip olurlar. Örnek olarak Kaniş ırkı köpekler aşırı derecede çok havlarken, Golden Retriever ırkı köpekler daha az havlamayı tercih eder. Bundan dolayı köpek sahiplenmeden önce mutlaka köpek ırkının özellikleri hakkında bilgi edinmelisiniz.
  • Yavru köpek eğitimi sürecinde yanlış şekilde eğitim aldıysa eğer, sürekli havlamak istemesi ya da ilgi istediği zamanlarda havlaması mümkün olabilir. Bu tür köpeklerin belli bir dönemden sonra tekrar eğitim alması zor olabilir ancak İstanbul köpek eğitimi tesisimize gelen köpekler hangi yaşta olursa olsun başarılı bir şekilde eğitimi sonlandırdık. Eğer bizimle iletişime geçerseniz köpeğinizin havlama sorununa profesyonel köpek eğitim tesisimizde uzmanlar eşliğinde müdahale edebiliriz.
  • Erken dönemlerde sosyalleştirilemeyen köpeklerinde sık sık havladığı bilinir. Bundan dolayı erken dönemlerde köpeklerinizi sosyal ortamlara, diğer köpeklere, yabancı insanlara alıştırmanız gerecektir. Sizin yapmanız gereken köpeğinizi mümkün olduğunca sosyal bir köpek olarak yetiştirmektir. Köpeğinizle beraber sık sık yürüyüşlere çıkın ve gelecekte karşılaşabileceği her şeyle erken dönemde karşılaştırın.

Eğer köpeğinizin çok havlamasından şikayetçiyseniz bizim köpek eğitim tesisimizi arayarak gerek destek gerekse ayrıntılı olarak bilgi alabilirsiniz. İletişim sayfamızda yer alan bilgiler aracılığıyla bizi arayabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here